Romamagie: waar of legende?

In Roemenië is zwarte magie, ook wel roma magie, erg populair. Je komt hier meerdere heksen tegen die bezig zijn met het maken van liefdesdrankjes, het uitspreken van vloeken en het geruststellen van hun cliënten. Ze geven zelf aan dat ze altijd de bedoeling hebben om mensen met problemen te helpen. Veel mensen, zelfs deelnemers van het Roemeense parlement, zijn bang voor de magie van de heksen. Is Romamagie waar of een legende? In dit blogartikel lees je hier meer over.

Waar of legende?

Populaire heksen in Roemenië ontvangen dagelijks ontzettend veel cliënten die ze verder helpen. Deze cliënten zijn radeloos en hebben vaak problemen op liefdes- en financieel gebied. Heksen helpen hun verder door liefdesdrankjes te maken waarmee ze bijvoorbeeld hun man/vrouw terug kunnen krijgen. Mensen die vijanden hebben komen aankloppen bij de heksen zodat ze een vloek kunnen uitspreken over deze personen. Of het waar of niet waar is, zijn de meningen verdeeld. De Roemeense heksen hebben echter veel tevreden cliënten die aangeven dat de magische krachten van de Roemeense heksen hun erg goed hebben geholpen met hun problemen.

Populaire heksen in kastelen

De heksen in Roemenië zijn erg populair en worden jaarlijks bezocht door ontzettend veel mensen. De heksen vragen hun cliënten vaak om een groot bedrag voor hun adviezen en hulp. Om deze reden zijn de meeste populaire heksen ook erg rijk en wonen ze in enorme kasteelgebouwen. Deze kasteelgebouwen zijn mysterieus en zorgen voor een nog grotere geloofwaardigheid bij hun cliënten. De heksen weigeren ook om belasting te betalen. Zij dreigen de politici te beheksen als ze lef hebben om hun belasting te vragen. Omdat de meeste leden van het Roemeense parlement bang zijn voor de heksen, wordt dit daarom vaak niet gedaan. Op deze manier krijgen de heksen in Roemenië steeds meer macht.

In dit blogartikel heb je meer gelezen over romamagie. In Roemenië zijn de heksen erg populair en gewaardeerd. De mensen die de heksen bezoeken hebben veel geld over voor advies en hulp. Vaak hebben deze cliënten grote financiële- en/of liefdesproblemen waar ze bij geholpen willen worden.