huis schoon houden, wat een klus!

Je huis schoonmaken. Het is werkelijk iedere keer weer een klus waar veel mensen niet naar uit zitten te kijken. En voor veel mensen is het dan ook een echte opgave om er überhaupt nog aan te gaan beginnen. Want wat je allemaal moet doen is iets waar je als een berg tegenop zou kunnen zien. Vooral als je werkt en ook nog een gezin hebt die je moet onderhouden. En dan wil je eindelijk beginnen, dan zijn de schoonmaakspullen die je wilt gebruiken ook nog eens op. Het zijn erg vervelende dingen die het schoonmaken en het huis schoon houden er niet makkelijker op maken. Toch is het aan te raden het huis schoon te houden in plaats van het iedere keer weer helemaal opnieuw te moeten doen. Dit maakt de klus namelijk een heel stuk eenvoudiger.

Het huis schoon houden is namelijk een kwestie van bijhouden. En dat zorgt er uiteindelijk voor dat je een heleboel dingen niet iedere keer dubbel zo goed hoeft te reinigen. Je kunt er bijvoorbeeld handige schema’s voor maken. Op die manier kun je gewoon kijken wat je op die bepaalde dag moet doen. En omdat je het aan het bijhouden bent zal dit veel eenvoudiger zijn. maar de klad kan er altijd in komen. Daarom is het ook verstandig om het niet alleen te doen als je een gezin hebt. Stuur iedereen aan om een bepaalde taak te doen en je zult merken dat het allemaal een heel stuk gemakkelijker wordt om het huis schoon te houden.

Als je alleen bent zal dat wat moeilijker gaan. Misschien is het aan te raden jezelf even te belonen. Als je bepaalde taken hebt gedaan, dan mag je van jezelf iets leuks doen of kopen en dat maakt het een uitdaging. Als dat allemaal geen zin heeft dan moet je eigenlijk kijken naar je budget. Want er zijn ook mensen die je in kunt huren om het huishouden voor je te gaan doen. Dat klinkt misschien als iets wat alleen voor rijke mensen is, maar vandaag de dag os dat al helemaal niet meer aan de orde. Je kunt gewoon je ding gaan doen en de schoonmaakster taken geven die ze uit moet voeren. Het huis schoon houden is dan vele malen gemakkelijker. Om het nog eenvoudiger te maken is het slim om te minimaliseren. Zo min mogelijk onnodige dingen in je interieur opnemen zorgt ervoor dat het een stuk opgeruimder oogt en zo is het schoonmaken ook niet zo’n enorme klus meer.

Als je tijdens het schoonmaken nog je kinderen rustig moet houden, is dat natuurlijk helemaal een opgave. Gelukkig bestaan daarvoor luisterboeken.

Uiteindelijk is het altijd weer een heel gedoe om het huis schoon te houden. Maar als je het een routine weet te maken, zal je merken dat het als vanzelf gaat. En dan is het ook niet zo heel erg als je een keertje iets niet doet. Maar let we op, want voor je het weet val je weer terug in oude patronen en dat is natuurlijk absoluut niet de bedoeling. Je huis schoon houden zorgt namelijk ook nog eens voor de nodige rust in je hoofd en dat is vaak echt nodig.